En glutenfri pizza med välbekanta italienska smaker av tomat, mozzarella, oregano och basilika.
2 portioner
Ingredienser
1 litet blomkålshuvud
2 ägg
1+1/2 dl riven mozzarellaost
1 ½ dl riven parmesanost
½ tsk oraffinerat salt
100 g champinjoner
½ gul paprika
½ dl tomatsås utan socker
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
Färsk basilika
Gör så här
- Sätt ungen på 220 grader.
- Riv blomkålen och blanda med ägg, 1 dl mozzarella, parmesan och salt.
- Sprid smeten på ett bakplåtspapper till 2 runda pizzor, grädda 15 min i ugnen.
- Stek champinjonerna i kokosolja och skär paprikan i tunna bitar.
- Toppa sedan botten med tomatsås, stekta champinjoner, paprika, timjan, oregano, ½ dl mozzarella och färsk basilika.
- Grädda ca 3 min eller tills osten har smält.
Receptet är hämtat ur Sockerdetox av Filippa Salomonsson, Bonnier Fakta, 2015
Foto Ulrika Pousette